Kinetic Residence

Kinetoterapia în sarcină

Kinetoterapia în cazul viitoarelor mămici are însemnate beneficii pre și postnatale. Aceasta vine în ajutorul lor, graviduțele făcând față mai ușor sarcinii, nașterii și grabește procesul de refacere. Înainte de toate se cere sfatul medicului care urmărește sarcina. Dacă aceasta are o evoluție normală fără contraindicații, gimnastica medicală se poate începe cât mai repede.

 Un astfel de program va conține exerciții care au rolul de a îmbunătăți atât starea fizică, cât și starea psihică a gravidei. De subliniat faptul că se lucrează în funcție de particularitățile fiecărei persoane (vârstă, capacitatea de efort) și de trimestrul de sarcină a acesteia.

  În continuare vă prezentăm câteva dintre obiectivele de bază pentru fiecare trimestru:

Trimestrul 1 (primele 13 săptămâni): în această perioadă se vor aborda poziții care să asigure relaxarea și comoditatea gravidei, poziții de lucru fundamentale cu bază de susținere. Se va avea în vedere că există posibilitatea ca embrionul să nu fie bine fixat în uter și se vor include în program doar exerciții globale de menținere a stării de sănătate fizică și psihică, care nu o vor supune la riscuri pe viitoarea mamică.

Trimestrul 2 (săptămânile 14 – 27): Aceasta este perioada în care, prin retroversia bazinului în timpul schimbării centrului de greutate, se accentueaza lordoza lombară (în care bazinul se află în poziție de anteversie, cu tendința de orizontalizare). În această perioadă, dat fiind modificările din corpul gravidei, se limitează efortul fizic. Se vor aborda poziții delordozante de lucru cu baza de sustinere mare.

Trimestrul 3 (săptămânile 28 – 40): În această perioadă, de regula, gravidele au multe kilograme în plus și, din această cauză, nu va putea face față efortului fizic. De asemenea, fătul fiind mare, organismul gravidei va fi supus unei solicitări cardiorespiratorii mari. Sunt interzise orice fel de exerciții care includ efort fizic mare.

Așadar kinetoterapia aduce reale beneficii gravidei, prin menținerea tonusului muscular, dar în același timp și menținerea stării de relaxare optimă. Sunt exerciții ușoare cu repetări puține, deoarece atunci când o femeie este gravidă nu se face tonifiere, ci se urmărește menținerea tonusului muscular.

Pret tratament

Sedinta 50 minute 1 Sedinta 120 ron
Sedinta 50 minute 10 Sedinte 1000 ron

Programare rapida!

Ne poti contacta oricand pentru o programare.

Printr-un apel:
0752 404 269